WwW.MyWord.Tk
[New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
MyWord - Forum » UtiLe » Tutoriale » Cum sa faci Firefox sa se miste mai repede si sa manance mai
Cum sa faci Firefox sa se miste mai repede si sa manance mai
FloceaDate: Monday, 2008-02-04, 00.33.13 | Message # 1
By Flocea
Group: Administrators
Messages: 262
Reputation: 0
Status: Offline
Toata lumea stie ca Firefox salveaza paginile pentru o vizualizare mai usoara la butonul click. Dar asta incetineste browserul destul de mult. Uite aici cateva solutii pentru optimizarea firefoxului care poate duce la o memorie scazuta utilizata de firefox. Eu am 1270 MB ram pe laptop si un procesor de 1,5, Intel Celeron M.

Se deschide un tab nou (CTRL+T) si se scrie about:config.

Se cauta dupa browser.sessionhistory. Se da dublu click pe browser.sessionhistory.max_total_viewers si in loc de -1 se introduce 0. Asta va face ca data viitoare cand dai apesi pe butonul back pagina sa fie incarcata din nou, deci reducandu-se memoria folosita de Firefox.

Faci downloaduri multe ? Atunci cand lista de downloaduri este mare, si memoria folosita de Firefox este destul de mare. Asa ca se apasa CTRL+J (daca nu ai deja tabul cu Downloads deschis) si se da un Clean Up. Eventual poti sa mergi la Tools -> Options -> Privacy, se cauta Private Data (ultimul chenar) si se da click pe Settings. Se bifeaza Download History si se da OK, apoi se bifeaza Always clear my private data when i close Firefox (se va/vor sterge automat informatia/informatiile selectate), si se debifeaza Ask me before clearing private data (pentru a evita dialog respectiv care te intreaba despre curatarea informatiilor respective. Se da OK.

Folosesti Addonuri (nu folosim toti?) ? Ai Addonuri care le-ai instalat de curios si/sau doar pentru teste pe care le-ai folosit doar o singura data/foarte rar ? DEZINSTALEAZA-LE (nu le da disable)! Ele mananca din Firefox destul de mult. Pastreaza-le doar pe cele pe care le folosesti frecvent. Dupa dezinstalare e recomandat un restart la Firefox. Ai impresia ca unul dintre pluginurile tale papa tare mult ? Nici o problema. Poti verifica si asta pornind Firefox in Safe Mode, mergand la Start -> Run, unde se introduce firefox.exe -safe-mode. Daca performanta Firefoxului creste incearca dezinstalarea pe rand a fiecarui plugin in parte pentru a vedea care iti incetineste firefoxul. Cauta pe http://addons.firefox.org dupa alternative la pluginul respectiv si vezi care e diferenta.

Distractie placuta cu noul tau Firefox mult mai rapid si sper ca acest tip & trick sa iti fi fost de ajutor.

 
MyWord - Forum » UtiLe » Tutoriale » Cum sa faci Firefox sa se miste mai repede si sa manance mai
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024
web tracker