WwW.MyWord.Tk
[New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
MyWord - Forum » UtiLe » Tutoriale » Cum sa faci sa ai un somn sanatos
Cum sa faci sa ai un somn sanatos
FloceaDate: Monday, 2008-02-04, 00.10.47 | Message # 1
By Flocea
Group: Administrators
Messages: 262
Reputation: 0
Status: Offline
Problemele de somn sunt adesea rezultatul unor proaste deprinderi de somn, care cu timpul devin o parte importanta a vietii noastre. Pentru un somn mai bun trebuie doar sa respectati cateva reguli si sa aveti o atitudine corecta.

Nevoia de somn difera de la o persoana la alta. In mod normal sunt suficiente 7-8 ore de somn pentru ca o persoana sa isi refaca resursele fizice si mentale. Insa principalii factori care va impiedica sa aveti un somn linistit sunt cafeaua, alcoolul si fumat.

Incercati sa va treziti la aceeasi ora in fiecare zi. Treptat, aceasta rutina va va fixa ceasul interior si cu timpul veti incepe sa va simtiti obosit la aceeasi ora.

Nu incercati sa va luptati cu oboseala. Culcati-va atunci cand corpul dumneavoastra este gata de somn.

Nu va culcati daca nu sunteti obosit. Acest lucru nu va face decat sa duca la deprinderi proaste, ca de exemplu statul intins in pat si privitul tavanului in gol. Patul trebuie asociat cu somnul.

Schimbati-va mediul de somn. O camera placuta, confortabila, intunecata si fara zgomot poate fi primul pas catre un somn bun.

Nu ignorati detaliile! Asigurati-va ca aveti o saltea potrivita si ca temperatura camerei e placuta.

Nu luati medicamente. Unele persoane iau medicamente crezand ca ii vor ajuta sa doarma mai bine, dar de fapt acestea au exact efectul contrar.

Relaxati-va. Problemele de somn sunt adesea cauzate de stres. Daca va preocupa prea mult problemele cu care va confruntati, incercati ca inainte de a va pune in pat sa va rezervati 30 de minute pentru relaxare. Incercati sa va relaxati toti muschii, incepand cu degetele de la picioare si terminand cu fruntea. Incercati sa vizualizati un loc perfect de odihna si relaxare.

 
MyWord - Forum » UtiLe » Tutoriale » Cum sa faci sa ai un somn sanatos
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024
web tracker